Nejnovější recenze ze sekce AV přijímače
- vemi kvalitní nový AVR střední třídy za výbornou cenu ve výprodeji firmy Cinema shop, za necelých 15 tisíc kaček hodně příjemné překvapení :-) ( z modelové řady roku 2016 )
- příjemný, prokreslený, uhlazený zvuk pro DK i pro obyč. stereo - proti stereo receiveru Yamaha neslyším výrazný zvukový rozdíl ( v tomto případě tak neplatí pravidlo, že zvukově kvalitativně rovnocený AVR s SR musí být 2-3-i více násobkem ceny SR )
- skvělé možnosti připojení, nastavení všeho, na co si člověk vzpomene, výborný systém kalibrace dle parametrů mísnosti
- přizpůsobení zvukových i obrazových parametrů pro každý připojený komponent zvlášť
- přehledné ovládání přes obrazovku TV
- při použití odpovídajícího HDMI kabelu a dobrém zapojení funguje kompletní ovládání DK jediným DO
- podrobné nastavení síly i barvy zvuku pro každý jednotlivý kanál zvlášť .... můžete kompletně přizpůsobit razanci a dynamiku zvuku konkrétním pokojovým podmínkám .... jen si s tím nastavením trošku pohrát
- nepřeberné množství zvukových nastavení ... vybere si každý, co lahodí jeho uším
- přijímá i dekóduje všechny potřebné moderní kodeky jak zvuku, tak obrazu, průchodnost je perfektní
- rozumí si s mými sloupy Heco MS 500 mnohem líp než Yamaha R-N402D, zvuk je výrazně uhlazenější a basovější - tedy pro mě líbivější ... prostě na pohodu ( i při nižší poslechové hlasitosti )
- po delším soustředěném poslechu jsem došel k poznání, že SW vůbec není potřeba, sloupy v DK stíhají hrát i velmi nízké frekvence a i čisté 5-ti kanálové "multi-stereo" je velmi efektní a návykové
- propojení i přes BT, LAN, WLAN, USB, DLNA ... včetně domácí sítě, ARC spolupracuje s OLED TV Panasonic perfektně
- subjektivně skvělý "upscaling" obrazu ze zdroje STBox, nechápu, jaký obvod je součástí AVR, ale při propojení AVR s TV "umí" Denon i skvělý obraz .... subjektivně znatelně ostřejší, kontrastnější a čistší na OLED TV, než při propojení STBoxu do TV napřímo.
- solidní zpracování AVR, přehledné funkční "svítící" DO
- i při umístění v otevřeném vnitřním soklu TV-stolku nijak výrazně "nehřeje" .... max. nameřená teplota kolem 35 stupňů
- vše kompletně přehledně propojené pouze kabely HDMI 2.0A a vše funguje ke spokojenosti
- ještě velká rezerva pro připojení dalších potenciálně možných komponentů i repro až do sestavy DK 7.2 .... využívám sestavu 5.0 a veliká spokojenost
- velká výkonová rezerva .... pro běžný poslech stačí úroveň cca 35 z 98 dílků hlasitosti v pokoji, který má cca 30 m čtverečních
- zatím jsem vážně nic tak všestranného ani zvukově lepšího v životě neměl a jsem i spokojený, že subjektivně kvalita nemusí stát majlant, ale rozumný peníz
Denon mě příjemně překvapil, přiznám se, že tolik plusů v porovnání s receiverem Yamaha R-N402D jsem opravdu nečekal. Kvalitní obrazový i zvukový komponent pro moderní sestavu DK nebo i obyč. sterea do používaných 5-ti reproduktorů ( sloupy + centr + surroundy ) od firmy Heco, série MS .... báječně si spolu zvukově rozumí ..... a to je přesně to, co jsem si přál.
- Prakticky žádný český návod!
+++++
- poměr cena a kvalita
- Možnost připojení 11 repro+Sub.
Jeden z mála 9.2 AV receiverů, kde je skutečně možnost připojení 11reproduktorů a umí přepínat mezi 7.1.2/ 5.1.4/ 7.1. U jiných značek schází 1 pár svorek High, dejte pozor, pokud máte doma 7.1 a nechcete příjít o zadní Back repro.
- perfektní zvuk
- podpora DTS:X a Dolby Atmos
- všechno funguje přesně tak jak má
- podle mne trochu nudný design
- spotřeba 25W při HDMI standby Through
AV reciever jsem vybíral opravdu dlouho, původně jsem chtěl Onkyo TX-NR575E, který se mezitím přestal vyrábět. Když jsem přehodnotil priority a oželel internetové funkce, které bych asi stejně nevyužil, koupil jsem tento. A udělal jsem dobře.
Na chalupě už mám set Onkyo HT-S3910, kde mne zlobí HDMI Pass-Through a probouzení TV při přehrávání hudby. Tento zesilovač už je opravdu dospělý a všechno funguje perfektně.
Konkrétně já mám starou plazmu Viera, stream box Mecool KII pro a PlayStation. Všechno jsem propojil přes Onkyo, nastavil HDMI Pass-Through a vypnul HDMI CEC na zesilovači. Televizi zapínám přes stream box, skrz Onkyo proletí signál jako čistý průstřel, zapne TV a zesilovač přitom zůstává spát. Naopak mohu zapnout zesilovač samostatně a poslouchat hudbu třeba přes Bluetooth bez zapnuté TV.
Musí vyzdvihnout i funkci AV sync. Na chalupě mi jde signál do TV a teprve z ní zvuk přes HDMI ARC. Takže zvuk musím posouvat o 125ms dopředu, aby seděl. Tady to neřeším a synchronizace sedí.
- Kvalitní masivní provedení, mnoho vstupů, čistý zvuk. Z dálkového ovladače lze přepínat vstupy, měnit basy/výšky a mnoho dalšího. Přístroj má zabudovaný zesilovač, takže plní funkci reciever+zesilovač, ale za poloviční cenu, než oba přístroje zvlášť.
- Nouzová anténa na VKV, ale v Praze ve věžáku nemám problém s kvalitním příjmem. Lepší anténu lze dokoupit.
Umí i 4 reproduktory, lze volit jejich impedanci. Má i volitelný předzesilovač na gramo.Po dlouhém průzkumu jsem vybral tento přístroj pro nejlepší poměr výkon/cena. Nelituji.
Yamaha RX-V685
Martin Galli
Přidáno: 30. srpna 2020
(naposledy upraveno 31. srpna 2020)
Zakoupeno v Luxusní-elektronika.cz
- V cenové kategorii asi nejlepší konektorová výbava
- Dva HDMI výstupy
- 9.2 zapojení reproduktorů které se chová jako 7.2 nebo 5.2.2 podle vstupního signálu
- Přítomnost konverzace video signálu a upscale na 4K na HDMI ze stadart analog video vstupů (komponentní a kompozitní)
- Popora HDCP 2.3 a eARC pomoci aktualizace SW
- Funkce zvýraznění Dialogů
- Spekulativní fukce YPAO
- Divně fugujici CEC
- Nemožnost zapojení jen jednoho zadního reproduktoru v konfiguraci 6.1 u starších modelů to dříve bylo možné.
V ceně okolo 18.000,- ma AV Receiver Yamaha RX-V685 asi nejlepší konektorovou výbavou. Vzhledem že je prezentován jako 7.2 má možnost připojení 9.2 které se aktivně přepíná mezi 7.2 (6.1 už není možné) a 5.2.2 podle vstupního signálu což jsem u ostatních značek v této cenové relaci neviděl (důvodem je omezení repro svorkek pro 7.2 zapojení) což považuji za plus pro ty co mají stávající setavu 7.2 nebo 7.1 doplněnou o dva horní presenční reproduktory pro Dolby Atmos a nechtějí kvůli tomu kupovat podstatně dražší nativní 9.2 AV Receiver kvůli rozpočtu. Umí konverzi a upscale na 4K ze stadarnich anlog video vstupů. Co ale považuji za mínus je funkce YPAO která sice umí cekem přesně nastavit vzdálenost a hlasitosti reproduktorů ale už neumí nastavit frekvence eq zvuk je zastřený a bez výšek dále pak i přes kvalitní kabely HDMI špatně fungující CEC hlavně pokud de o čistý průchod signálu ve Standby modu se Receiver stále zapíná. Důvodem je nejspíše CEC signal pro přepínání na ARC z TV a je možné že to je spíše chyba v TV ale na předchozím starším modelu Receiveru od Yamahy mi to nedělalo. Jinak po zvukové stránce po ručním doladění eq hraje Receiver velmi dobře dynamika je v pořádku i lokalizace efektů. Neocenitelna je i funce zvýraznění Dialogů pro nočním poslech.
- Z počátku trvá, než člověk pochopí systém (pokud kupuje takový výrobek po delší době a je zvyklý na klasický analog), pak je snadné.
Dnešní digitální doba se mísí mobil,PC,HIFI. Ale je to výsledně fajn.
Velmi dobrý produkt za dobrou cenu. Spolehlivý přístroj, čistý jasný zvuk ,který utáhne i více reproduktorů. V místech se slabým signálem FM je potřeba řešit připojení koaxem venkovní dipol pokud možno směrovat
- zvuk
- DAC AKM 768kHz/32bit
- DAB (nemá Yamaha R-N602)
- dobře čitelný display
- výbava
- hliníkový čelní panel
- funkční aplikace pro chytrý telefon Onkyo Controller (vyzkoušeno na iOS)
- WiFi 2,4 GHz/5 GHz (Yamaha R-N602 a 803D má jen 2,4 GHz)
- kompletní CZ návod
- vzhled
- pronese se
- trafo je slyšet (tím udajně netrpí Yamaha R-N602 - recenze na Alze)
- kompromisy v použitých materiálech
- lacině působící dálkový ovladač (umí ovládat hloubky a výšky, to někteří konkurenti neumějí)
- při poslechu z flashky nejde rychle posouvat nahrávka při ovládání dálkovým ovladačem (to neumí asi nikdo)
- dioda Pure Audio vypaluje oči
Tenhle síťový receiver jsem koupil po dobré zkušenosti s mikrosystémem Onkyo, který jsem měl 10 let. V porovnání s ním mne překvapilo šetření na materiálech. Ovladač hlasitosti na přístroji už není hliníkový, je vyrobený z plastu a i jeho chod již není tak precizní. Horní plechová strana se také více prohýbá než u původního a podstatně lacinějšího přistroje. Ještě, že tak dobře hraje. Měl jsem ho i za lepší peníze než se dnes prodává. Poháním s ním reprosoustavy ELAC Debut B6.2 a hraji z flashky Samsung Fit Plus 128GB, která je velmi rychlá. Tuto kombinaci mohu doporučit.
K ovládání přístroje lze využít funkční aplikaci Onkyo Cotroller pro chytrý telefon. Její hlavní výhodou je možnost rychle posouvat nahrávky. (tuhle základní věc neumí aplikace Yamaha MusicCast a ani Heos, k březnu 2021) To oceníte, když posloucháte 2 hod. hudební mixy a nějaká část se vám nelíbí. Kromě toho je ovládání rychlejší a pohodlnější než dálkovým ovladačem. Přístroj a telefon musíte mít připojený ke stejné síti. (zesilovač může být připojený i kabelem)
Reakce na kolegu: naladíte i velké množství neplacených internetových rádií různých žánrů.
DAB tuner je řešen přídavnou krabičkou, kterou obsadíte jediné zadní USB.
Hlavní nevýhodou tohoto zesilovače je nekvalitní trafo, které je slyšet a v mém případě tento "zvuk" zesiluje stejně "kvalitní" stolek. Zjistil jsem, že když zesilovač ve stolku nadzvednu, tak ten otravný zvuk je méně slyšet. Zkusil jsem proto vyměnit originální přístrojové nohy za SoundCare a Dynavox, ale vubec to nepomohlo. Nejúčinnější jsou 4 baličky papírových kapesníků. :-)
Zesilovač jsem na zkoušku umístil na otevřenou polici a v tomto případě je to slyšet nejméně.
Protože je zesilovač v záruce, reklamoval jsem ho. Servis ho údajeně porovnával se stejným kusem a prý je to normální. (to trafo zmiňují i recenzenti např. na Alze)
Byl jsem rozhodnutý, že ho po servise prodám. Zjistil jsem, že mnou vybraná Yamaha (MusicCast) a Marantz (Heos) mají tragickou aplikaci do mobilu, která neumí rychle posouvat nahrávku při reprodukci z flashky a to rozhodlo, že si nechám Onkyo.
Jsou to paka, jeden neumí vyrobit trafo a druhý má aplikaci na hovno.
Recenze je psaná po 1,5 roce používání.
- Nemá menu v českém jazyce.
- Skvělý zvuk i design. Snadnè nastavení včetně párování Bluetooth. Kvalitní zpracování.
- Trošku menší citlivost FM tuneru s přiloženou antėnou. Ale DAB hraje směle.
kvalitní zvuk a neomezený výběr internetových rádií
Funguje, v návodu chybí vysvětlení významu položek v menu nastavení, je třeba si to najít jinde. Nejnižší cena u tohoto prodejce je adekvátní, má méně vybavení než konkurence (nemá připojení k síti, optický vstup jen jeden pro televizor, analogové vstupy se nedají samostatně používat, jen jako alternativa k HDMI). Občas se z něj linou zvuky (pískot), který naštěstí není trvalý.
S ohledem na předchozí typ 921 byla snadná instalace, jednodušší ovladač. Zatím naplnil očekávání ze předchozí typ, jež sloužil cca 10 let.
- Prostě Yamaha, to mluví za vše.
- hezký zvuk
Návod k obsluze (překlad) by mohl být srozumitelnější těžko se podle něj nastavuje.
- doporučil bych tyto dotazníky posílat až po pár měsících. Jak mám zboží hodnotit po pár dnech?
- Po pár dnech jsem spokojen, testuji.