Poradna Yamaha R-N402

Autor: Registrovaný uživatel | Vloženo: 07.11.2021 000 01:30 | Témata: Poradna Yamaha R-N402

Registrovaný uživatel

Registrovaný uživatel

Poplatky za internetová rádia

U Yamaha R-N303 jeden recenzent píše (říjen 2020):
"po čase (u mě asi po jednom roce) vám přestanou jít radia (nepočítám FM) a musíte platit roční poplatek v dolarech, aby vám opět fungovala. Teď to jsou radia, co to bude příští rok?"
načež jiný toto tvrzení vyvrací tímto (září 2021):
"Musíš si pravidelně aktualizovat FW. Yamaha už dávno upravila zdroj internetovych radii opet na bezplatny, protoze drivejsi vtuner chtel platby. Takze naopak Yamaha udělala vstřícný a bezplatný krok."
Jak je to u modelu Yamaha R-N 402D? Může zde někdo potvrdit nebo vyvrátit tvrzení recenzentů?

  • lukas pech

    lukas pech

    8. listopadu 2021 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den. To je stejně kvalitní informace, jako když to psaly PL... Výrobci jsou domluvení s nějakým poskytovatelem( např. vTuner, což zajistí posluchačům maximální rozsah a kvalitu poslechu) internetového vysílání, platí licenci a používají k tomu konkrétní HW ve svých přístrojích. Pokud se změní tech. spec., licence, poskytovatel zkrachuje atp, může dojít k tomu, co se stalo v případě vTuneru, kdy začal požadovat paušální poplatek Tedy výrobce přístroje ani dovozce dané značky není majitelem spol. poskytující int.vysílání a nezodpovídá za její funkčnost. Tedy int. rádia nepřestanou hrát "po roce" ale stane se tak v případě, že se změní podmínky u providera, a "poplatek v dolarech" činí 3, slovy tři dolary za rok:-) Což by snad nemělo někoho, kdo si pořídil streamovací hifi zařízení v řádu desítek tisíc zruinovat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Registrovaný uživatel

      10. listopadu 2021 - Registrovaný uživatel

      Díky za odpověď. To co píšete jsem nevěděl a recenzenti to ve svých recenzích nějak "zapomněli" vysvětlit. Teď už mám jasno.


    • Lukáš Pech

      10. listopadu 2021 - Lukáš Pech

      Ústav pro uvádění dezinformací na pravou míru Vám děkuje.:-)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.