Poradna AV přijímače


Autor: | Vloženo: 17.01.2013 000 00:02 | Témata: Poradna AV přijímače

Upgrade AV receiver pro dom. kino

Prosím o radu čím nahradit v 3D-domácím kině můj stařičký Kennwod KRF -V7050D (z roku 2000). Hlavní problém: neumí AAC, TrueHD a další nové formáty.
Rozměry místnosti 3.7mx1.8m,
Výbava: TV-3D-LED Samsung UE65ES8000, vlastní 3D-přehrávač Egreat RS200. Repro 5x Tonsil Challenger 110W, + zakázkový Subwoofer.
Požaduji: "1. ZVUK 2. ZVUK 3. ZVUK" + nové audioformaty AAC, DTS, TrueHD atd. autokalibraci atd.

NEPODSTATNE: "Inovace", DLNA, Wifi, HDMI, USB, FM/AM tuner, internetové aplikace, konektivita Iphone a další zbytečnosti.

Nevím zda má smysl THX.. ?


Raději si připlatím za kvalitní zvuk, nehodlám platit za značku ani za funkce které nepotřebují... předem děkuji

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    3. února 2013

    Ahoj.
    z toho co zde píšeš jsem docela zmaten, ono to taky bude záležet na financích, kolik jsi ochoten investovat, ale: jako nejlepší náhrada tvého starého receiveru vidím ve značce Yamaha a to v modelu RX-V473 (resp. HTR-4065, jsou stejné), viz: http://www.yamaha-hifi.cz... . Požaduješ-li zvuk, ten ve výsledném finále zas tak neudělá receiver (jen částečně) ale právě reprobedny. Taktéž bych nezapomněl na kvalitní stíněné reprokabely na připojení k reprobednám.Pro zajímavost mne osobně trvalo 2 roky (jezdění po poslechových studiích, než jsem našel ty své repro ). Poslouchám převážně audio na zesilovači Marantz, Yamahu mám ostatně taky, i můj synek. Takže být tebou vyměnil bych hlavně repro, Tonsil nejsou žádný zázrak-prodal bych to. K Yamaze se mi osvědčili zvukově hlavně Mordaunt-Short http://www.mordaunt-short.com/, nebo repro Yamaha, příp. Heco Vista, s rezervou taky v zapojení 5.1 Pure Acoustics. Bohužel budeš muset počítat s tím, že AV receivery budou mít nějaké udělátka, které nepotřebuješ a budeš muset volit kompromis. Většinu z toho (autokalibrace, formáty: WAV, MP3, WMA, AAC, FLAC, DTS-HD, Dolby TrueHD, DD, DTS, DPL II, Compressed Music Enhancer, i něco navíc) co chceš Yamaha má, dokonce propustí video signál dál do TV v kvalitě až 4K, pozor repro 6-16 Ohmů. V každém případě při volbě nových repro, věnuj tomu čas a vyber si podle svých uší v některém poslechovém studiu, preferuješ-li zvuk. Kvalitu zvuku (prostorovost, čistotu, šířku pásem...) poznáš nejvíce právě ve stereu, pak zkus i v zapojení 5.1. Snad si vybereš.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.